Investiții de peste 15 milioane de lei, la Lupeni. Municipalitatea de la Lupeni investește peste 15,5 milioane de lei în infrastructura medicală. Este vorba de proiectul care prevede “Reabilitarea corpului vechi al Spitalului Municipal Lupeni”.
15.495.343 lei fără TVA este valoarea contractului scos la licitație de administrația locală de la Lupeni. Până la data de 1 noiembrie se așteaptă ofertele din partea firmelor de profil.
“Obiectivul general al proiectului vizează în special îmbunătățirea serviciilor medicale și de prevenție în zona municipiului Lupeni, prin investiții în infrastructura medical și în echipamente și în implementarea măsurilor rezultate din colaborarea și schimburile de experiență în vederea reducerii inegalităților în rândul populației”, arată documentația.
La nivelul municipiului Lupeni, infrastructura aferentă serviciilor medicale, este reprezentată de un spital cu ambulatoriu integrat, dispensar medical, cabinet școlare, cabinet stomatologice, farmacii și laboratoare private, toate alcătuind o rețea medical deservită de 255 de cadre medicale ce asigură servicii medicale în condiții optime pentru populația locală.
“Statistic ape ultimii ani evidențiază un număr constant al unităților de infrastructură medicală, cu câteva variații pe zona serviciilor private, ceea ce sugerează faptul că există o capacitate optimă a infrastructurii medicale și nu există o cerere pronunțată pentru multiplicarea acestor investiții în etapa următoare, ci doar o eventuală modernizare a infrastructurii existente. Spitalul are o capacitate de 175 de paturi”, arată documentația.
În strategia de dezvoltare a municipiului Lupeni, pentru perioada 2014-2020, se precizează posibilitatea dezvoltării infrastructurii medicale pentru asigurarea de servicii optime pentru populația locală.
“Spitalul municipal înființat în anul 1939 ca spital orășenesc este un spital general (după patologie), municipal (dpdv editorial), care tratează preponderant pacienți acuți. organizarea spitalului este pe 4 specialități de bază – medicină internă, pediatrie, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală”, mai arată documentele.
Spitalul are, potrivit documentelor, un număr de circa 157 de utilizatori permanenți și alții 400 ocazionali. În cadrul contractului de lucrări vor fi executate o serie de investiții majore.