Pași pentru concretizarea Domeniului schiabil din Parâng. Domeniul schiabil din Parâng nu este un exemplu izolat în ceea ce privește problemele cu Romsilva. Mai sunt și alte localități din România care odată ce au intrat în programul național ”Schi în România” s-au lovit de problemele legate de scoaterea unor terenuri din fondul forestier. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, este de părere că suprafețele de teren pe care cei de la Romsilva ar trebui să le dea tuturor localităților sunt mult mai mici în comparație cu cele aproape 5000 de hectare pe care în fiecare an le pun în exploatare.
”Problemele cu care se confruntă Domeniul schiabil din Parâng, nu sunt singulare. Sunt mai multe zone din țară care se află în aceeași situație cu noi. Mai mult decât atât și cei de la Petrila se confruntă cu aceeași problemă. Toate celelalte 14 localități care au intrat în programul național Schi în România s-au lovit de această problemă cu Romsilva. Până la urmă este ceva de neînțeles pentru că și Romsilva este tot o unitate a statului român. Dacă toate acele probleme ar fi fost rezolvate, turiștii români nu mai mergeau preponderent să schieze în Italia, Elveția sau Austria. Nu am făcut calcule amănunțite dar nu cred că sunt mai multe de 200-300 de hectare care ar trebui scoase din fondul forestier pentru toate domeniile schiabile din România”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani la MONDO TV.
În momentul în care domeniul schiabil din Parâng va fi deschis și vor fi finalizate instalațiile pe cablu, TS IV și telegondola care va pleca din Petroșani, numărul de turiști care vor alege stațiunea Parâng va fi mult mai mare. Aceștia își vor putea petrece timpul liber și în oraș pentru că au la dispoziție un muzeu modern pe care îl pot vizita, un cinematograf 3D, un bazin de înot și restaurante unde pot servi masa.