Se cere falimentul CEH pentru o creanță de 42.000 de lei. Se cere falimentul Complexului Energetic Hunedoara. O societate a depus o cerere de declarare a falimentului societății energetice, fapt care ar însemna închiderea necontrolată a tot ceea ce înseamnă minerit și energie.
”Cererea de deschidere a procedurii falimentului, formulată de Remarul 16 Februarie SA- administratorul judiciar a formulat întâmpinare, termenul de judecată fiind stabilit la data de 15.10.2020”, arată raportul administratorului judiciar al CEH.
Unul dintre creditorii Complexului a solicitat instanței de judecată intrarea în faliment a acestuia, iar statul român riscă să ajungă în fața Curții de Justiție a UE din cauza unei proceduri de infringement declanșate acum 2 ani și care vizează și două grupuri energetice ale CEH. Sindicaliștii susțin că intrarea în faliment a CEH nu le va garanta creditorilor faptul că își vor recupera sumele restante.
”Din punctul meu de vedere falimentul poate rezulta doar în urma unei sentințe al unei instanțe judecătorești. Cei care cer falimentul sunt inconștienți pentru că în momentul în care Complexul Energetic Hunedoara va intra în faliment ei nu vor mai obține nimic din ceea ce în momentul de față pot spera că vor obține. După discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru și cu administratorul judiciar planul de reorganizare este întocmit și urmează să vedem când se v-a ține adunarea creditorilor. Mai este și acea sesizare venită de la Agenția Națională de Mediu care a venit fără antet și număr de înregistrare. În acest moment o schimbare a administratorului judiciar ne-ar duce în urmă cu șase luni. Pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara ar fi foarte gravă situația unui eventual faliment. Sper ca până atunci să fim reorganizați așa cum ne dorim, noi înființând Complexul Energetic Valea Jiului care a fost un aspect discutat la toate nivelurile, și cei de la Deva spre un UAT așa cum își doresc ei”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.
Remarul 16 Februarie SA este specializată în producția, mentenanța, reparea și modernizarea materialului rulant, parte a grupului Transferoviar. Remarul figurează în tabelul preliminar al creditorilor CEH cu o creanță modică, de circa 42.000 lei.
La data de 31 august, CEH avea datorii curente în valoare de 90.729.418 lei la bugetul de stat și 41.589.838 lei la furnizori.