Tarife noi pentru utilizarea bazinului didactic. Autoritățile locale de la Petroșani au în vedere modificarea taxelor de utilizare a bazinului didactic din localitate. În acest sens, a fost lansată în dezbatere publică un astfel de proiect de hotărâre. Cei interesați pot face propuneri până în data de 4 martie.
“Prin raportul nr. 9/14.01.2019 întocmit de către administratorul bazinului de înot, se solicită majorarea tarifelor aplicate la bazinul de înot din cauza cheltuielilor mari legate de întreținerea acestuia: energie electrică, gaz, apă, substanțe dezinfectante, dar și completarea cu tarifele ce privesc sauna pentru elevi/studenți și sauna+bazin pentru elevi/studenți”, arată proiectul lansat în dezbatere publică.
Tarifele propuse sunt următoarele: bilet de intrare adulți – 16 lei (15 lei în prezent); bilet de intrare pensionari – 14 lei (14 lei în prezent); bilet de intrare elevi/studenți – 8 lei (neschimbat); abonamente elevi/studenți 10 ședințe + 2 gratis 30 zile – 80 lei; abonamente adulți 10 ședințe + 2 gratis 30 zile -160 lei (150 lei în prezent); abonament pensionari – 140 lei (120 lei în prezent); saună simplă adulți – 20 lei (neschimbat); saună + bazin adulți – 26 lei (25 lei în prezent); saună+bazin pensionari – 22 lei (20 lei în present); saună+bazin elevi/studenți – 16 lei; saună elevi/studenți – 8 lei; cursuri inițiere copii – 8 lei.
Potrivit proiectului lansat în dezbatere, prin “ședință” se înțelege o perioadă de timp limitată la maxim 2 ore începând de la ora plății biletului de intrare sau preentării abonamentului la intrarea în bazin. Pentru o perioadă de timp petrecută în ncinta bazinului peste cele 2 ore achitate la intrare conform biletului se va percepe o taxă suplimentară plătibilă la ieșirea din incintă calculată la 5 lei/fiecare jumătate de oră suplimentară sau fracțiuni. Elevii și studenții au obligația prezentării la intrare a unui document valabil care atestă calitatea de elev sau student.
Încă de la începutul acestui an, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi spunea că bazinul didactic generează piederi.
“La bazinul de înot a fost un an bun, în sensul în care pierderea care o aveam programată a ajuns la 8000 de lei/lună. În acest moment la bazin mergem cu un deficit de 8000 de lei/lună. Când am pornit aveam și un deficit de 20.000 de lei/lună. Asta înseamnă că sunt mult mai mulți oameni care merg la bazin”, a declarat, la începutul acestui an, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Bazinul didactic din Petroșani, unic la nivelul Văii Jiului, ar putea fi promovat și în celelalte localități, astfel turiștii care vin aici din alte zone ale țării să afle despre acest obiectiv.
Monika BACIU