Achiziție de cărbune la CEH, cu bani de la Ministerul Economiei

Achiziție de cărbune la CEH, cu bani de la Ministerul Economiei. Complexul Energetic Hunedoara ar putea beneficia de o cantitate de cărbune din import, cu bani de la Ministerul Economiei. În această perioadă de criză este nevoie ca sistemul energetic național să funcționeze la o capacitate optimă. Astfel, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, i-a expus ministrului Economiei o variantă de lucru. Și anume, ca o cantitate de huilă să fie achiziționată cu bani de la minister.

”Noi trebuie să contribuim la bunul mers al economiei. Nu putem să oprim activitatea și să așteptăm să treaca virusul. Am luat în discuție achiziționarea unei cantități de cărbune. Am discutat cu domnul ministru pentru a putea achiziționa o cantitate de cărbune care să fie arsă în această perioadă la termocentrala Mintia, pentru a putea produce în continuare energie electrică. Solicitarea pe am făcut-o domnului ministru să putem achiziționa cărbunele de către Ministerul Economiei și să ne fie pusă la dispoziție, să o putem arde în cazul în care țara are nevoie și să contribuim la bunul mers al sistemului energetic național”, a spus Cristian Roșu, administratorul special al CEH, la Mondo TV.

De altfel, și Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele i-a expus ministrului această variantă.

”Având în vedere preturile extrem de scăzute de pe piața de energie i-am solicitat ministrului asigurarea prin rezervele de stat a unui stoc de huilă de aproximativ 80000 de tone pe lângă productia extrasă de la cele 4 mine ale CEH precum și acoperirea de către statul român a diferenței dintre prețul de pe piață și costul de producție”, a spus Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.