.Index Actualitate

Au obţinut peste 7, dar nu au loc de muncă stabil

tituPosturi titularizabile, transformate în posturi pentru suplinire. Aceasta este situaţia înregistrată în judeţul Hunedoara în urma şedinţei publice de repartizare a posturilor din învăţământ, pentru candidaţii care au susţinut examenele de titularizare.

Astfel, potrivit unei situaţii a Inspectoratului Şcolar Judeţean din cele 52 posturi titularizabile, 42 nu au fost ocupate, deşi cei care au obţinut note de peste 7, care le oferea dreptul unui astfel de loc în învăţământul hunedorean, au fost 113.

 

“Au fost 113 candidaţi cu note de peste 7 la examenul de titularizare şi în urma şedinţei publice pentru ocuparea posturilor, doar 10 candidaţi au fost repartizaţi pe aceste posturi cu viabilitate mai mare de 4 ani. Ceilalţi nu s-au încadrat în condiţiile de ocupare conform cerinţei postului”, a declarat Camelia Beşleagă, reprezentant al ISJ Hunedoara.

 

Ca în fiecare an, la unele discipline au fost mai mulţi candidaţi pe un loc iar pentru altele nu au fost solicitări, fapt pentru care posturile neocupate au fost acordate candidaţilor care au primit note peste 5 la examenul de titularizare.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.