Cât câștigă administratorul special al CEH?

Cât câștigă administratorul special al CEH? Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu, este cel care reprezintă interesul statului român în procedura insolvenței societății. Acesta nu este plătit din bugetul complexului, ci din fondurile Ministerului Economiei.

“Stabilirea remunerației administratorului special și sursa plății acestuia”, cu votul acționarului unic se stabilește remunerația brută a administratorului special, pentru perioada în care este menținut dreptul de administrare al debitoarei, în cuantum de trei ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salariat mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivelul de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii. Sursa plății remunerației administratorului special este bugetul de privatizare al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, aprobat conform prevederilor legale în vigoare”, arată documentul.

Cristian Roșu a fost numit administrator special al Complexului Energetic Hunedoara la finele lunii noiembrie a anului trecut. La jumătatea aceleiași luni, Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență.

Leave a Reply

Your email address will not be published.