.Index Actualitate

CEH în faliment nedeclarat cu un director general, doi adjuncţi şi doi administratori

CEH pare a funcţiona pe principiul “de câţi poliţişti e nevoie să schimbi un bec”. La CEH e nevoie de cinci oameni, oficial, pentru a fi condus. Structura de conducere a societăţii s-a schimbat. A fost numit un nou director general şi doi directori adjuncţi. Acestora li se adaugă un administrator judiciar şi încă unul special. Astfel, CEH este condus la acest moment de cinci persoane şi multe entităţi…din interiorul şi din afara acesteia.

Condus spre ce şi ce cine?

Spre ce va fi condus Complexul Energetic Hunedoara rămâne de văzut. Spre falimentul care în momentul acesta pare a fi inevitabil sau spre o posibilă redresare care însă implică închiderea unor unităţi miniere şi a unor grupuri. Potrivit surselor noastre este nevoie de doi directori adjuncţi tocmai pe acest considerent. Există premisele separării activităţii miniere de cea energetică, astfel că unul dintre directorii adjuncţi va coordona activitatea minieră, iar cel de-al doilea activitatea energetică.

Horia Giurgiu, acuzat de furt

Horia Giurgiu, unul dintre noii directori adjuncţi ai Complexului Energetic Hunedoara, este acuzat de furt intelectual. Acesta alături de alte trei persoane a susţinut că a brevetat o invenţie pentru care a primit 300 de milioane de lei în anul 2003. Nouă  ani mai târziu, la data de 28 septembrie 2012, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a publicat în Buletinul Oficial decizia de anulare a brevetului de invenţie obţinut de autorii prof. dr. ing. Vaida Victor, ing. Francisc Egyed, dr. ing. Laurean Manea, ing. Horea Giurgiu, dr. ing. Valentin Brânzea, şi sing. Nicolae Panţa. Asta după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit – definitiv şi irevocabil – că invenţia nu aparţine celor şapte autori.

Nica, de la sindicat la administraţie

Petre Nica a ajuns de la conducerea sindicatului Muntele, direct la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Timp de patru ani acesta s-a aflat în fruntea organizaţiei sindicale, iar după demisia sa surprinzătoare şi intrarea în politică, acesta a avansat şi pe linie profesională. A ajuns director adjunct al CEH.

Miclael Melczer, de la mediul privat, la consilier al directorului şi acum director general

Michael Melczer a avut o ascensiune fulminantă într-o companie a cărei prăbuşire a fost evidentă. Acesta a plecat în urmă cu un an din fruntea unei companii private pentru a deveni consilier al directorului general al Complexului Energetic Hunedoara. Apoi, în urma reevaluării organigramei, Melczer a fost detaşat la Mina Livezeni. Acum, se reîntoarce la Complexul Energetic Hunedoara pe post de director general.

Societatea mai este administrată de un administrator judiciar provizoriu şi de un administrator special. Astfel, cinci persoane conduc, oficial, CEH. Neoficial, CEH este în derivă şi condus din umbră spre faliment.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.