Comunicat de presa Sindicatul Muntele

Comunicat de presa Sindicatul Muntele. În data de 15 septembrie ministrul Economiei, Energiei și Mediului de afaceri dl Virgil Popescu ne a informat ca a semnat memorandumul pentru continuarea activității la minele Lupeni și Lonea în concordanta cu studiului realizat de Institutul polonez GIG la indicația Comisiei Europene. Acest memorandum va fi aprobat în prima ședință de guvern și acesta va arata direcția statului roman în ceea ce privește funcționarea celor 2 mine în perioada următoare.

În ceea ce privește drepturile restante, imediat ce evaluarea pagubelor de la EM Lupeni va fi definitivata, ne va sprijini personal pentru ca sumele aferente acestei evaluări, sa ajungă cât mai rapid în conturile CEH și astfel sa se înceapă plata drepturilor restante ale angajaților Complexului Energetic Hunedoara. Legat de Valea Jiului a reconfirmat ca deziderat major realizarea Complexului Energetic Valea Jiului în formula conturata în urma discuțiilor repetate de la minister, cu cele 4 mine (Lupeni, Vulcan, Livezeni și Lonea), Termocentrala Paroseni și Sucursala Prest-Serv, cu SIEG, grup pe gaz pe lângă cel pe cărbune și microhidrocentrala pe paraul Baleia. Astfel după 1 octombrie vom demara un nou șir de întâlniri pentru realizarea acestei noi entități denumita Complexul Energetic Valea Jiului.

Încheiem cu convingerea ca, printr-o colaborare corecta și intensa, între Sindicatul Muntele și Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri vom reuși sa finalizam ceea ce ne am propus pentru Valea Jiului unde atât mineritul cât și producția de energie pe baza de cărbune sa continue în aceasta zona.

Sindicatul Muntele

Leave a Reply

Your email address will not be published.