Conf. Dr. Ing. Nicolae Pătrășcoiu, reales președinte al Senatului UPET

Conf. Dr. Ing. Nicolae Pătrășcoiu a fost reales președinte al Senatului Universității Petroșani. Universitatea din Petroșani este în plin proces de alegeri. La finalul acestei luni se decide și cine va fi rector.
Noului Senat îi revine sarcina de a stabili componența Comisie de alegeri pentru funcția de Rector.

Potrivit unei decizii adoptate prin referendum la nivelul instituției academice de la Petroșani, viitorul rector al acesteia urmează să fie ales pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret și egal, cu participarea întregului colectiv al Universității. O nouă regulă, introdusă pentru alegerea rectorului Universității din Petroșani, stabilește ca normă obligatorie existența a cel puțin doi candidați înscriși în cursă. Depunerea candidaturilor pentru funcția de Rector va avea loc în data de 12 februarie 2020, urmând ca alegerile propriu-zise să se desfășoare în 25 februarie 2020, respectiv în 27 februarie 2020 (pentru al doilea tur, dacă este cazul).

După validarea alegerii Rectorului și transmiterea rezultatelor la Ministerul Educației Naționale, programate pentru finalul lunii februarie, alegerile vor continua la Universitatea din Petroșani cu desemnarea prorectorilor, decanilor și prodecanilor care vor conduce, în următorii 4 ani instituția academică din Valea Jiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.