.Index Actualitate Administratie

Copilărie în stradă. Minor de cinci ani găsit la cerşit pe străzile Petroşaniului

pol locCopil de cinci ani trimis la cerşit. Poliţia Locală din municipiul Petroşani a răscolit localitatea în identificarea celor care stau la cerşit. După acţiunea de săptămâna trecută au fost indetificate mai multe persoane care apelau la mila publică, printre care şi un copil. În aceste cazuri a fost sesizată Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi Poliţia municipiului Petroşani.

 

“Saptamana trecuta politistii locali de la Petrosani au efectuat o actiune pe raza municipiului Petrosani pentru depistarea celor care cersesc. Au fost dislocate trei patrule dintre care un auto si doua patrule terestre care au actionat in Centrul Civic, in zona supermarket-urilor, zona pietei centrale, piata Dacia si zona micro pietei din Aeroport. In urma acestei actiuni au fost depistate cinci persoane dintre care doua cu domiciliul in municipiul Petrosani si un copil minor in varsta de cinci ani. Acestea au fost conduse la politia municipiului Petrosani, au fost verificate in baza de date si de asemenea au fost amendate contraventional. Impreuna cu politia municipiului Petrosani au fost si colegii de la Serviciul de Asistenta Sociala care au purtat discutii cu cei depistati in acesta activitate de cersetorie si au efectuat demersurile necesare pentru fiecare caz. Este vorba de posibilitatea trimiteri in zona de domiciliu sau alte sanctiuni. Au fost sanctionati contraventional”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani.

 

În cazul minorului identificat pe străzile din Petroşani, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului derulează o anchetă.

 

“Aici exista niste prevederi mai speciale insa trebuie sa intervina Directia pentru Protectia Copilului si alte institutii care au atributii in acest sens”, a mai spus sursa citată.

 

Părinţii care îşi trimit copiii la cerşit riscă dosar penal şi decăderea din drepturile părinteşti, însă procedura este una anevoioasă.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.