.Index Actualitate Administratie

Elevii vor beneficia de serviciile medicilor de familie

Elevii vor beneficia de serviciile medicilor de familie. Municipalitatea de la Petroșani, prin Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului a încheiat un contract cu medicii de familie. Aceștia vor acorda servicii medicale elevilor. Medicina scolarã se face cu medici de familie, asta chiar dacã legile din România spun cã fiecare unitate scolarã ar trebui sã aibã un cabinet medical.

“Deoarece în municipiul Petroșani nu există decât două cabinete medicale, cabinetul medical universitar șI cabinetul medical IG Duca, propun încheierea unor contracte de servicii de asistență medicală școlară cu medicii de familie, pentru unitățile de învățământ din municipiul Petroșani în care nu există cabinete medicale școlare”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Legea 162/2008, prin care s-a aprobat transferul de atributii si competente exercitate de Ministerul Sãnãtãtii, cãtre autoritãtile publice locale, dã dreptul si, în acelasi timp, le obligã pe autoritãtile locale sã asigure un minim de asistentã medicalã scolare. Unde nu sunt cabinete scolare, asistenta medicalã se face cu medicii de familie. Banii pentru sustinerea acestor cabinete vin de la stat, iar bugetul local plãteste doar serviciile cãtre medicii de familie cu care fac contractele.

Monika BACI

Leave a Reply

Your email address will not be published.