Final de proces. Primăria Lupeni a achitat 215.000 către Salvital

pompieri-lupeni1Primăria Lupeni a achitat 215.000 către Salvital. Procesul dintre Primăria Lupeni şi Salvital a luat sfârşit. Ultima zi a luni martie a fost şi ultima zi în care reprezentanţii administraţiei locale de la Lupeni s-au întâlnit cu cei de la Salvital la Tribunalul Hunedoara. Cele două părţi au ajuns la un acord, plăţile fiind realizate de către autorităţile locale de la Lupeni.

 

“Am ajuns la o înţelegere în sensul că ei ne plătesc salariile paramedicilor şi noi renunţăm la penalizări şi rata inflaţiei. Au plătit 215.000 de lei din 235.000 şi restul îi achită la următoarea rectificare de buget de la sfârşitul lunii august. Penalităţile şi rata inslaţiei erau undeva la 16.000 de lei la care noi am renunţat”, a declarat Andrei Mihuţ, preşedintele Asociaţiei Salvital.

 

“Consfinţeşte tranzacţia părţilor. Ia act de încheierea contractului de tranzacţie între părţi”, se arată în soluţia instanţei.

 

Asociaţia Salvital Hunedoara a formulat o nouă cerere de chemare în judecată împotriva debitorilor Municipiul Lupeni, Consiliul local al Municipiului Lupeni şi Primarul Municipiului Lupeni, pentru obligarea acestora la plata sumei de 171.320  lei. Consilierii locali de la Lupeni au aprobat încetarea acordului de parteneriat dintre municipalitate şi asociaţia Salvital, în baza căreia funcţionează modului SMURD la nivel judeţean. Totul s-a întâmplat în cadrul şedinţei de la sfârşitul lunii februarie.

 

“S-a considerat necesară şi abrogarea hotărârii Consiliului Local al municipiului Lupeni nr. 34/2008 privind aprobarea contribuţiei la Asociaţia Salvital Hunedoara, în vederea susţinerii financiare a salariaţilor şi echipării personalului paramedical precum şi toate hotărârile de modificare (…)”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

 

Edilii locali îşi motivează această decizie.

 

“Precizez faptul că la înfiinţarea Asociaţiei Salvital Hunedoara şi a formaţiunilor paramedicale de tip SMURD, paramedicii erau angajaţii autorităţilor locale, fiind incluşi în aparatul de specialitate al primarilor localităţilor membre. Ulterior, asociaţia a solicitat transferarea acestor paramedici şi asumarea plăţii salariilor şi a echipamentelor necesare intervenţiei de către autorităţile locale”, se mai arată în proiect.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.