.Index Actualitate Administratie

Gheorghe Ile: “Îi dau în judecată şi o să câştig”

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, este decis să acţioneze în instanţă Complexul Energetic Hunedoara pentru că nu a început distribuţia agentului termic. Spre deosebire de Petroşani, la Vulcan nu există probleme în ceea ce priveşte instituţiile publice şi şcolile, pentru că acestea sunt racordate la sisteme alternative de încălzire. Probleme sunt la abonaţii casnici care îngheaţă în locuinţe, lângă ţevile de termoficare.

“Eu am distribuţie directă la şcoli şi instituţii publice, fără Pregoterm. La toate instituţiile am. Nu e bună reţeaua lor de termoficare. Eu o să îi dau în judecată şi o să câştig”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

În ceea ce priveşte abonaţii casnici, Gheorghe Ile este de părere că aceştia trebuie să îşi plătească datoriile pe care le au către furnizorul de agent termic.

“Să îşi plătească datoriile. Nu vor avea căldură până nu îşi plătesc datoriile, abonaţii casnici sunt abonaţii lor, a celor de la Paroşeni”, a mai subliniat edilul vulcănean.

Societate de caritate

Faptul că CEH a livrat energie termică şi nu şi-a recuperat banii nu e o necunoscută. Potrivit administratorului special, Termoficare Vulcan si Sc. Pregoterm S.A. Vulcan înregistrează datorii de 11.481.600 lei către Complexul Energetic Hunedoara.

“In opinia noastra nu poate fi justificata suma de 30 milioane euro neincasati din livrarea de energie termica, in special catre distribuitorii din orasele Petrosani, Vulcan si Lupeni, suma care in cea mai mare parte nici nu mai poate fi recuperata, societatile de distributie fiind de ani buni in faliment. Exista situatii, la Vulcan si Lupeni in care au fost infiintate noi societati de distributie, societati care la randul lor au intrat in faliment. Cu toate ca societatile de distributie erau in faliment, SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA a continuat sa livreze energie termica pana in ianuarie 2016.O problema foarte grava cu care se confrunta complexul, este data de infrastructura foarte veche (magistralele de termoficare), care genereaza pierderi continue”, arată primul raport al administratorului judiciar.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.