.Index Actualitate Administratie

Harababura fiscală îi lasă pe salvamontiști fără indemnizația de periculozitate

Salvamontiștii beneficiază de indemnizația de periculozitate numai în anumite condiții. Revoluția Fiscală adoptată de Guvernul Tudose produce deja efecte. Printre cei care sunt afectați se numără și salvamontiștii. În cadrul unei ședințe de Consiliu Local s-a decis modificarea acordării indemnizației de periculozitate pentru membrii Salvamont Petroșani.

“Începând cu luna ianuarie 2018, pe perioada activității de salvare în munțI constând în căutarea, acordarea primului ajutor ,medical șI transportul accidentatului, se va acorda indemnizația de periculozitate în cuantum de 35 lei/zi/persoană”, arată hotărârea Consiliului Local.

Consiliul Local a modificat o hotărâre din anul 2015 care prevedea că “începând cu luna decembrie 2015, pe perioada activității de patrulare, precum și de salvare în munțI constând în căutarea, acordarea primului ajutor, medical șI transportul accidentatului, cuantumul indemnizației de periculozitate pentru membrii Salvamont Petroșani, se stabilește la valoarea de 35 lei/zi/persoană. De indemnizația de periculozitate în cuantum de 20 lei/zi/persoană beneficiază și membrii Salvamont Petroșani, în curs de atestare (…)”, arăta hotărârea din anul 2015.

Modificările aduse vin ca urmare a reglementărilor prevăzute în noul Cod Fiscal.

“Având în vedere efectele negative pe care le are aplicarea Ordonanței de Urgență nr. 79/2017 asupra veniturilor bugetului local, propun prin prezentul proiect de hotărâre ca indemnizația de periculozitate să fie acordată numai pe perioada activității de salvare în munțI, constând în căutarea, acordarea primului ajutor medical șI transportul accidentatului. Indemnizația de hrană va fi acordată în continuare”, arată documentele aprobate în ședința Consiliului Local Petroșani.

În acest sens, indemnizația de periculozitate se va acorda numai celor care vor participa efectiv la acțiuni de salvare. Dacă până acum, membrii Salvamont în curs de atestare beneficiau de o indemnizație în valoare de 20 lei/zi, acum Consiliul Local a aprobat abrogarea acestei prevederi. Modificările vin ca urmare a Revoluției Fiscale.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.