.Index Actualitate

INFORMARE DE PRESĂ

Haralambie Vochițoiu: Ministrul Energiei spune să nu ne debranșăm. Va fi cărbune. Trimiteți primarii după banii pentru reabilitarea termică.

Domnul senator Haralambie Vochițoiu s-a întâlnit, luni, cu ministrul Energiei, Victor GRIGORESCU, pentru a clarifica problema stringentă a agentului termic în județul Hunedoara.

“Și eu sunt politician și uzez de declarațiile politice, dar când acestea sunt arse în cazanele de la termocentrală sar ca ars. Am responsabilitatea votului primit de la acei hunedoreni care au avut încredere în mine și nu pot sta să aștept să treacă alegerile pentru a răsufla ușurat. Lucrez cu mandatul pe masă. Am spus, săptămâna trecută, la Deva, că reprezentanții administrațiilor locale nu pot conduce din birouri. Și trebuie să se oprească din ipocrizie. Mi s-a mai confirmat o dată, ieri (luni – n.a.) că bani există, dar nu îi cere nimeni, nu prezintă nimeni documentația necesară. Nu vine Muntele la Mahomed să ne fie clar. Domnul ministru Victor GRIGORESCU m-a asigurat că va fi cărbune în această iarnă pentru asigurarea agentului termic. Primarii fac apeluri alarmante la debranșare și la identificarea soluțiilor alternative pentru a masca incompetența administrativă. Vina pentru tot dezastrul pleacă din înțepenirea autorităților locale și minciunile cu care sunt încălziți hunedorenii”, a declarat domnul senator Haralambie Vochițoiu.

La sfârșitul săptămânii trecute, senatorul Vochițoiu a susținut la Deva o conferință de presă la sediul organizației județene PMP Hunedoara, în cadrul căreia a tratat tocmai subiectul cu privire la situația Complexului Energetic Hunedoara. Cei din conducerea CEH sunt așteptați la Ministerul Dezvoltării Regionale sau la Ministerul Energiei, pentru a depune proiecte în vederea accesării de fonduri europene. Accesarea banilor europeni reprezintă singura modalitate prin care mai poate fi sprijinit în continuare, chiar dacă nu în mod direct, extracția de cărbune și funcționarea termocentralelor de la Mintia și Paroșeni.

BIROUL DE PRESĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published.