ITM Hunedoara, măsuri pentru protecția angajaților

“Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara atrage atenţia angajatorilor
asupra obligaţiilor izvorâte din prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020”

In contextul pandemiei COVID 19, I.T.M. Hunedoara aduce la cunostinta tuturor angajatorilor ce desfasoara activitati pe teritoriul judetului, faptul ca au obligativitatea respectarii masurilor impuse prin Ordonanta Militara nr. 3/24.03.2020.

Astfel, în scopul protejării propriilor lucrători, a propriului mediu de muncă şi în vederea împiedicării răspândirii virusului COVID 19, atât institutiile publice cât şi operatorii economici vor marca zona destinata accesului cetaţenilor sau a clienţilor şi suprafaţa prevazută pentru relaţii cu publicul sau pentru vânzarea de produse cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanţe de siguranţă de minimum 1,5 metri între persoane.
In cazul în care vor exista angajatori care nu vor lua masurile necesare, in sensul celor precizate la punctul 1, I.T.M. Hunedoara va întreprinde verificari punctuale la aceştia, urmând a dispune măsuri obligatorii în acest sens, cu termene urgente de realizare.
Instituţia noastră va monitoriza şi verifica, după caz, modul în care angajatorii îşi protejează mediul de muncă şi starea de sănătate a lucrătorilor, existând posibilitatea aplicării unor sancţiuni contravenţionale, conform legii.

1 Comment

  1. ITM-ul ar trebui sa faca un control inopinat , mai amanuntit la TRW in Lupeni

Leave a Reply

Your email address will not be published.