.Index Actualitate

La nivelul judeţului, Autoritatea de Transport sesizată vizavi de ilegalităţile din trafic

trafic_arhiva_evz_e40693d3b1Transporatorii, la limita legii. Consilierii judeţeni au ridicat problema transportului călătorilor pe ruta Petroşani – Deva, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile în care sunt transportaţi pasagerii. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca microbuzele să fie pline la refuz şi asta fără ca cineva să îi tragă la răspundere pe şoferi. Consilierii judeţeni cer implicarea autorităţilor cu competenţe în domeniu.

 

 

“Domnule președinte, am să mă refer doar la firma ZMK, deci transportul călătorilor atât în Valea Jiului cât și pe traseul Petroșani-Deva încalcă totdeauna legea, nu am văzut poliția să-i oprească pe șoferi pentru că au mașinile supraaglomerate, deci au călători pe holul mașinii. Cred că este ilegal lucrul acesta. Nu am văzut poliția să oprească șoferul și să-l ia la întrebări”,  a spus consilierul judeţean  Ion Hirghiduși.

 

Adrian David, preşedintele CJH trimite autorităţile să verifice aceste aspecte.

 

“O să rog Autoritatea de Transport să consemneze această neregulă și să procedeze la verificări în acest sens pentru a stopa, înțeleg că e vorba de un fenomen”,  a spus preşedintele CJH, Adrian David.

 

Un alt consilier judeţean a ţinut să precizeze că transportatorii respectă legea, mai puţin cei din transportul local.

 

“Legislația este respectată de toată lumea, că toate mașinile sunt într-o stare tehnică corespunzătoare, singura chestiune pe care am remarcat-o în absolut toate orașele județului este cea a autovehiculelor care fac traficul local. Deci aceste autovehicule sunt într-adevăr într-o stare deplorabilă, fie că ne referim la Deva, fie că ne referim la Hunedoara, fie că ne referim la Valea Jiului. In ceea ce privește cursele regulate speciale, ele acoperă ore de vârf, nu există, credeți-mă, nu există agent economic în județul Hunedoara sau în celelalte județe din țară care să acopere ca potențial al flotei aceste ore, ele trebuie să-și deservească atât cursele regulate județene la orele de vârf cât și cursele regulate speciale care sunt undeva într-un termen de două ore la ore de vârf, respectiv 6 – 8 dimineața, 14 – 16 după-masa. Repet, nu există agent economic transportator cu un asemenea potențial, cu asemenea flotă care să-și facă inclusiv cursele regulate pe care le are județene și interjudețene respectiv și cursele regulate speciale așa încât eu sunt de acord cu domnul Staier dacă punem în discuție clasificările acestor autovehicule, da, să fie pe standarde de clasificare, da, OK, dar faptul că acești transportatori ucid transportul județean, cu acest punct de vedere nu pot să fiu de acord pentru că este ireal”,  a declarat consilierul judeţean Simion Nicolae Morar.

 

În urmă cu ceva timp, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara prin autorităţile competente în acest caz au demarat mai multe verificări în rândul transportatorilor. Atunci, mai mulţi şoferi au fost amendaţi cu zeci de mii de lei.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.