„Legea Resmeriță” produce efecte

„Legea Resmeriță” produce efecte. Este vorba despre legea prin care stagiul de cotizare scade la 15 ani pentru persoanele care lucrează la exploatările miniere aflate pe închidere îşi face efectul. Primele decizii pe “Legea Resmeriţă” au fost emise în această perioadă.

”Mă bucură foarte mult faptul că această lege denumită de oamenii Văii Jiului “Legea Resmeriţă” îşi produce primele efecte. Doresc să anunţ populaţia Văii Jiului, că actualul Guvern PNL a făcut tot ceea ce era posibil, pentru ca această lege să nu intre în vigoare, însă este bine când totul se termină cu bine. Pentru a dovedi că această lege funcţionează, anexez o decizie privind acordarea pensiei pentru limită de vârstă a unui ortac, care a ieşit la pensie având vârsta de 53 de ani şi vechime în grupa I – 15 ANI, 8 luni şi 4 zile”, a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD, inițiatorul legii.

”Legea Resmeriță”, o inițiativă legislativă unică la nivel european, inițiată de senatorul PSD Cristian Resmeriță și adoptată de Parlamentul României a fost promulgată, anul trecut, de Președintele României. Legea crează cadrul legislativ pentru ca angajații din sectorul minier să poată beneficia de reducerea stagiului minim de cotizare necesar ieșirii la pensie, de la 20 de ani la 15 ani, pentru angajații exploatărilor miniere care se închid ca urmare a înțelegerii dintre statul român și Comisia Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.