.Index Actualitate

Lipsa manualelor, o situaţie care trenează

manualeNici după două luni şi jumătate de la începutul noului an şcolar, manualele noi nu au ajuns pe băncile elevilor de clasa I şi clasa a II. Astfel, la clasă se lucrează după vechile manuale care nu corespund noii programe de studiu.

 

“În acest moment lucrăm după manualele vechi de anul trecut, dar le aşteptăm pe cele noi care sunt conform programei. Nu corespund programei, sunt în altă ordine, deci nu corespund programei şcolare”, a declarat Nicoleta Demeter, director Şcoala Generală IG Duca Petroşani.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei în partea a doua a acestei săptămâni vor fi semnate contractele cu editurile câştigătoare.

“Răspunsul este pe drum pentru că ni s-au cerut editurile, numărul de manuale la fiecare clasă şi în curând vor veni şi în şcoală. Semestrul I sigur îl vom termina cu manuale noi”, a mai spus sursa citată.

Acum, ministerul centralizează solicitările inspectoratelor şcolare din întreaga ţară. O nouă contestaţie a fost depusă pentru abecedar, fapt care a blocat din nou procedura. Consiliul pentru Soluţionarea Contestaţiilor urmează să dea o decizie săptămâna aceasta.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.