Locuri de muncă pentru Vulcan!

Locuri de muncă pentru Vulcan! Dan Marinescu, candidatul la Primăria municipiului Vulcan, susține că va aduce investitori în localitate. Dan Marinescu anunță public că dacă ajunge primar și nu aduce investiții private care să creeze cel puțin 30-40 de locuri de muncă, în prima parte a mandatului său, va demisiona.

“Ca și primar dacă nu aduc investiții private care să genereze cel puțin 30 – 40 de locuri de muncă, până la sfârșitul anului 2021, demisionez și o spun public acuma! Este adevărat că nu este suficient dar este mult mai mult decât s-a făcut în 16 ani de mandat cu Gheorghe Ile și eu îmi asum acest lucru încă de la început! Nu mai putem aduce investitori cu mii de locuri de muncă din mai multe motive, atât din punct de vedere al forței de muncă disponibile cât și al infrastructurii, dar putem aduce treptat câteva investiții care să genereze fiecare câteva zeci de locuri de muncă! Soluții sunt dar nu dacă stăm în primărie și așteptăm să vină investitorii la noi ci trebuie să-i căutăm și să mergem să-i atragem la noi!”, a declarat Dan Marinescu.

Potrivit informațiilor, neconfirmate însă de Marinescu, un investitor român stabilit la Monaco, ar intenționa să dezvolte o afacere de circa un milion de euro în municipiul Vulcan.

“După cum bine știți am încercat să fac acest lucru și în 2016 chiar dacă nu am ieșit primar însă nu s-a găsit deschiderea necesară din partea primarului Gheorghe Ile. Este adevărat că este mai ușor să faci acest lucru atunci când ai anumite relații externe. Așa cum am spus și în 2016 sunt și alte soluții precum firme mari de consultanță gen Deloitte sau Price Waterhouse Coopers care pot face un audit, o analiză SWOT pentru zona noastră și care mai apoi o pot prezenta firmelor din portofoliul lor care se pretează la această zonă! Totul trebuie făcut treptat, inclusiv pregătirea și formarea forței de muncă disponibilă, nu este simplu dar trebuie început de undeva. Puteam să începem aceste lucruri din 2016 dar nu a fost să fie însă nu este prea târziu să începem nici acum. Trebuie să facem și noi o analiză să vedem ce terenuri avem disponibile, gen foste platforme industriale, fosta mina Paroșeni, preparația Coroiești, platforma fostului SSH din Colonia de Jos sau altele de genul unde se pot face chiar și micro-incubatoare de afaceri, cât și ce forță de muncă avem disponibilă la Vulcan și în orașele din jur, etc. Și nu în ultimul rând trebuie să ajutăm și să încurajăm mediul de afaceri local”, a mai spus sursa citată.

VIDEO ARHIVĂ 2016

Dan Marinescu are experiența necesară în elaborarea proiectelor cu finanțare europeană și nu numai. Parcursul său profesional s-a intersectat cu acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.