Parc național năpădit de gunoaie

Parc național năpădit de gunoaie. Un parc național aflat la doi pași de municipiul Petroșani este năpădit de gunoaie. Săptămânal, voluntarii adună saci întregi cu gunoaie din Parcul Național Defileul Jiului. Cei de la administrația parcului național vin cu un mesaj dur, adresat celor care își curăță autoturismele și își aruncă gunoaiele în zona protejată.

“Bună, da mă adresez ţie, care din comoditate sau lene îţi arunci mizeria în Jiu şi ţie care treci printr-un parc naţional şi te apuca hărnicia să-ţi cureţi coteţul pe patru roţi în parcare. Săptămâna trecută am mai făcut o ecologizare după acţiunea „Mişcare Pentru Un Mediu Curat”, un fel de „after party” de strâns gunoaie după iubitorii de ţara şi natura. Nu postam să ne lăudăm, dar, a nu ştiu câta oară, vă atrag atenţia şi mă întreb: Ne mai civilizăm şi noi? Hmmm? Greu nu? Nu eşti obligat să strângi gunoaie, nici din propria iniţiativa şi nici în acţiunile de ecologizare, dar poţi face un lucru măreţ, să nu-ţi laşi gunoaiele din maşină în parcări, nici aici şi nici în altă parte sau ….. stai acasă”, spun cei de la administrația Parcului Național Defileul Jiului.

De altfel, gorjenii i-au acuzat de nenumărate ori pe cei din Valea Jiului de faptul că toate mizeriile aruncate în Jiu ajung la ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.