Petroșani: Cum și când se va interveni în perioada de iarnă

Petroșani: Cum și când se va interveni în perioada de iarnă. Primii fulgi de nea deja au căzut în Parâng, semn că iarna se apropie cu pași repezi. Autoritățile locale de la Petroșani au aprobat „Planul operativ de acţiune pe timpul iernii 2019-2020” în municipiul Petroşani.

Firma care se va ocupa de deszăpezirea din Petroșani etse, la fel ca în fiecare an, Eolian Energy.

I. Pentru combaterea poleiului sunt prevăzute următoarele direcții de acțiune:
a) Vreme uscată (temperaturi de +1 C cu tendințe de scădere) și prognoza în următoarele ore de precipitații. Se acționează cu răspânditoarele mecanice pentru a împrăștia material antiderapant pe suprafețele carosabile ale podurilor și pantelor din municipiul Petroșani. (…) Pentru combaterea lunecușului timpul maxim admis pentru răspândirea materialelor antiderapante este de maximum 3 ore de la semnalarea fenomenului.

b) Pentru combaterea poleiului pe străzile secundare se va acționa cu materiale antiderapante în maximum 5 ore de la semnalarea fenomenului.

II. La apariția poleiului și a precipitațiilor sub formă de ninsori slabe, de 5-6 cm, se acționează cu utilaje cu lamă și cu material antiderapant. (…)Programul se va executa în maxim 6 ore după care se trece la executarea acestor operațiuni pe străzile secundare, operațiuni ce trebuie executate în maxim 8 ore de la încetarea ninsorii. Acțiunea de deszăpezire începe din Centrul Civic al municipiului Petroșani.

III. Acțiunea de deszăpezire când stratul de zăpadă este peste 10 cm. Arterele (Strada 1 Decembrie 1918 – intersecția cu str. Mihai Viteazul – Pod Sălătruc, pod Sălătruc – intersecție Livezeni, drum tranzit – triaj, viaduc, intrare cu orașul Petrila, str. Horea, str. Carol Schreter, str. Nicolae Bălcescu, str. Avram Iancu, str. Ion Creangă, str. Carpați, str. 9 Mai, str. Aleea Florilor, str. 13 Septembrie, str. Anghel Saligny, str. Universității, str. General Dragalina, str. Șt. O. Iosif, Str. Muncii, str. Nicolae Titulescu, str. Oituz, str. Unirii, str. Aviatorilor, str. Venus, str. Gociu Nicușor, str. Independenței, str. Cuza Vodă, str. Lunca, str. George Enescu, str. Transilvaniei, srum forestier Roșia-Sașa-Bosnia) trebuie să fie circulabile în cel mult 12 ore acționându-se continuu cu toate utilajele din dotare. După încetarea ninsorii și asigurarea unei stări bune pe arterele menționate se va acționa și pe străzile secundare.

IV. Acțiunea de deszăpezire când zăpada este peste 30 de centimetri.
În cazul în care nu se poate interveni din cauza viscolului se va interveni imediat ce s-a oprit vântul, cu toate utilajele cu lamă din dotare pentru strângerea și îndepărtarea zăpezii începând cu Centrul Civic, continuând cu străzile mai sus menționate și străzile secundare. Dacă se constată că este necesar se va administra și material antiderapant pentru a îndepărta total zăpada de pe carosabil. Vor fi mobilizați în caz de nevoie în acțiunea de deszăpezire agenți economici care au contract în derulare cu DADPP cu toate utilajele și mașinile din dotare până la crearea condițiilor de circulație pe străzi. Perioada maximă de punere în funcțiune optimă a suprafeței stradale este de 24 de ore. Toate societățile comerciale vor interveni în acțiunea de îndepărtare a zăpezii din fața unității și din interior cu utilaje și personal.

V. În vederea curățării zăpezii de pe trotuare, case particulare în zona Societăților comerciale și a Instituțiilor Publice se vor mobiliza cetățenii, factorii de răspundere în temeiul prevederilor regulamentului de Salubrizare a Municipiului Petroșani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.