.Index Actualitate Administratie

Piste de biciclete la Lupeni

Piste de biciclete la Lupeni. Administrația locală de la Lupeni are în vedere realizarea unor piste de biciclete în localitate. Astfel un prim proiect a fost deja depus prin PNRR și include realizarea a 8 kilometri de pistă pentru bicicletă. Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni spune că proiectul este unul amplu pentru că se v-a ține cont de toate aspectele în ceea privește siguranța bicicliștilor. Mai mult decât atât se mai pregătește un proiect tot pentru realizarea unei piste de biciclete pe malul Jiului, acesta urmând să fie realizat cu fonduri europene prin ADR Vest.

”Pistele de biciclete le avem prinse în proiect. Vor fi 8 kilometri de piste de biciclete realizate prin PNRR. Mai întâi trebuie să semnăm contractul, să facem proiectul, trebuie să licităm iar după aceea încercăm să le facem. Din punct de vedere al pistelor de bicicletă este foarte cu ceea ce se finanțează la acest moment să putem traversa tot orașul. Pista trebuie să fie independent și să aibă 1,5 metri pentru protecție împotriva accidentelor. În acest sens avem două proiecte pentru pistele de biciclete, unul a fost depus prin PNRR pentru cei 8 kilometri și care cu siguranță va fi semnat și mai pregătim un alt proiect în ceea ce privește digul de pe Jiu. Acest ultimo proiect ne dorim să îl facem prin ADR Vest și deja am început să ne pregătim în acest sens cu proprietățile din zonă. Acolo vor exista piste de biciclete, alei, bănci și iluminat”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

Pistele de biciclete de la Lupeni ar continua amplul proiect, care după spusele edilului este cel mai mare proiect din Valea Jiului și anume realizarea a mii de locuri de parcare și decongestionarea traficului din localitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.