Reparații la termocentrala Paroșeni

Reparații la termocentrala Paroșeni. Un cazan de la termoncetrala Paroșeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara, va intra în reparații. Puțin peste 100.000 de lei costă lucrările de reparații ale cazanului nr.4. Contractul presupune achizitionarea a 12 buc tronsdoane cu articulaţii sferice pentru morile de cărbune tip MPS 212, aferente cazanului nr.4 de la Sucursala Electrocentrale Paroseni. Termocentrala de la Paroșeni este mai mult oprită. Aceasta nu funcționează din lipsă de cărbune. De câteva ori pe lună, unitatea este pornită pentru a produce energie electrică.

”În cadrul societății există instalate o multitudine de echipamente necesare producerii de energie electrică și termică. Printre acestea se numără și morile de cărbune de tip MPS 212 produse de babkock Hitachi Europe, mori de cărbune care au rolul de a măcina și usca huila energetică (cărbunele) și a o pulveriza prin arzătorii de cărbune în focarul cazanului de abur. Aceste mori de cărbune au foarte multe componente de uzură care trebuie înlocuite periodic (la atingerea unui anumit număr de ore de funcționare). Neînlocuirea acestora la timpii stabiliți conduc la creșterea uzurilor și pe alte componente aferente, creșterea vibrațiilor, reducerea randamentului morii, cât și chiar indisponibilizarea morii. Din acest motiv este absolut necesar a fi achiziționate produse de calitate cu termene de viață cunoscute, realizate din materiale speciale menționate în proiectele de execuție”, arată documentul.

Prin achiziționarea pieselor de schimb se asigură necesarul de piese pentru funcționarea morilor de cărbune aferente grupului nr. 4 de la Termocentrala Paroșeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.