Romgaz continuă demersurile pentru realizarea unei centrale electrice la Mintia

Romgaz continuă demersurile pentru realizarea unei centrale electrice la Mintia. Romgaz vrea să cumpere un teren de la Complexul Energetic Hunedoara pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat în zona Mintia. Terenul supus atenției are o suprafață de peste 72.000 de metri pătrați. Comitetul creditorilor trebuie să aprobe cererea Romgaz.

”În data de 09.04.2020 Romgaz SA ne-a trimis adresa nr. 2532 prin care ne-a solicitat stabilirea unei intalniri pentru a se discuta problemele legate de intenția acesteia de a cumpara un teren in suprafata de 72.138 mp situat in Mintia pentru investi?ia “Centrala electrica cu ciclu combinat cu turbine cu gaze CECC”. Prin raspunsul nr. 3089/14.04.2020 am prezentat stadiul procedurii de Insolventa, precum si faptul ca vanzarea de poate face numai in condițiile aprobate de comitetul creditorilor, conform prevederilor art. 87, alin. (2) din Legea nr. 85/2014”, arată administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara.

În anul 2018, Romgaz a comandat în sistemul electronic de achiziţii publice studiul de fezabilitate pentru consttuirea unei centrale electrice pe gaze, în ciclu combinat, cu o putere instalată de 400-500 MW, investiţie estimată la 300 de milioane de euro. Centrala, care ar urma să funcţioneze cu gaze, în ciclu combinat şi să fie legată direct la reţeaua Transgaz, ar urma să aibă o capacitate instalată de 400-500 MW . Randamentul net al noii centrale cu ciclu combinat va fi minimum 55%. Durata de operare minimă a noii centrale va fi de 30 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.