Scoala de schi in Pasul Valcan

 

strajaPersoanele care nu stiu sa schieze vor avea posibilitatea sa invete acest sport de iarna in Pasul Valcan. Potrivit autoritatilor locale, mai multi investitotir vor sa deschida in cea mai noua statiune montana din Valea Jiului o scoala de schi. Acum, edilii locali spera sa ninga.

“Să sperăm că va fi zăpadă suficientă să ne putem bucura de sărbătorile de iarnă alături de schiori, cei cu sania, să putem face manifestările Sărbătorile Zăpezii în Pasul Vulcan unde să se bucure toţi cei care practică aceste sporturi de iarnă şi să putem da drumul la şcoală pentru începători de schi pentru copii pentru că avem amenajata acea zonă pentru şcoala de schi aici în Pasul Vulcan, astfel încât să putem atrage cât mai mulţi copii. Avem cabana mare care face permanent aceste tabere de iarnă unde foarte mulţi copii vin şi încercam să atragem cât mai mulţi copii pentru ca să vadă conditile din Pasul Vulcan. Am pregătit toate instalatile de transport pe cablu, telegondola, teleschiul este verificat şi sunt montate toate instalatile pe ele astfel încât aşteptam să vină şi zăpadă şi  să putem începe aceste activităţi”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Terenuri concesionate 

Administratia locala din Vulcan a concesionat mai multe terenuri pentru construirea unor case de vacanta. De precizat este faptul ca toate casale de vacanta trebuie sa respecte aceleasi standarde si sa fie identice ca forma.

“Au fost concesionate mai mult de jumătate din acele terenuri dar nu am avut infrastructura necesară că cetăţenii care vor să construiască să-şi poată transporta materialele necesare în Pasul Vulcan. De această dată avem drumul finalizat şi asfaltat până sus şi va fi mult mai uşor să facă aceste lucruri începând cu primavera anului viitor pentru că au accesul foarte bun până în Pasul Vulcan”, a mai spus sursa citata.

Anul viitor, edilii vor demara lucrarile pentru introducerea serviciilor de utilitate publica.

“Urmează că în primavera anului viitor să deschidem concesiunile pentru terenuri şiş a facem mai departe etapele ce urmează în Pasul Vulcan, alimentarea cu apă, alimentarea cu energie electrică, canalizare”, a mai spus Ile.

Legatura intre doua statiuni

Statiunea montana Pasul Valcan ar trebui sa fie unita cu cea din Straja. Cel putin acesta este proiectul de dezvoltare a domeniilor schiabile din vestul Vaii Jiului.

“Vrem sa facem legătura cu Strajă, Lupeni, astfel să încheiem acest program mare în domeniul schiabil în Valea Jiului, Vulcan- Pasul Vulcan-Straja- Lupeni. Cred că aceste obiective au fost aduse şi la cunoştinţa Guvernului primind deja şi avizele pentru a începe aceste lucruri în Pasul Vulcan şi Strajă. Este un domeniu schiabil foarte mare, cred că cel mai mare din România când va fi finalizat, noi avem un program pe o perioadă de şapte ani din care s-au scurs deja trei ani şi jumătate din acest program. Urmează că în perioada următoare să finalizăm şi să putem discuta la sfârşitul celor şapte ani de zile de un domeniu schiabil în Valea Jiului, adică de Pasul Vulcan legat de staţiunea Strajă, Lupeni”, a conchis Ile.

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Turism au fost saptamana trecuta in VAlea Jiului unde au precizat ca toate proiectele de dezvoltare a domeniilor schiabile vor fi finalizate.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.