.Index Actualitate

Și-a ucis copilul și a fost condamnată la…curățenie

Tânăra din Lupeni care, la începutul anului trecut, și-a aruncat copilul nou-născut în apele înghețate ale Jiului de Vest speră la o pedeapsă mai blândă. Tribunalul Hunedoara a condamnat-o la închisoare cu suspendare pe femeia din Lupeni la închisoare, iar aceasta a făcut recurs. Potrivit sentinței Tribunalului Hunedoara, tânăra trebuia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Municipiului Lupeni, la curăţare rigole străzi sau văruirea pomilor din parcuri.

“Condamnă pe inculpata Papp Simona Andreea, la: – pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de uciderea nou născutului săvârşită de către mamă, prevăzută de art. 200 al. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 396 al. 10 din Codul de procedură penală. În baza art. 67 al. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) din Codul penal, interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani care se va executa conform art. 68 al. 1 lit b din Codul penal de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) din Codul penal, interzice inculpatei ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a sentinţei de condamnare şi până la considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare, sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen, obligă inculpata ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Hunedoara, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Municipiului Lupeni, la curăţare rigole străzi sau văruirea pomilor din parcuri (…)”, arată soluția Tribunalului Hunedoara.

Apelul femeii a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar primul termen de judecată a fost fixat pentru data de 19 ianuarie.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.