Sindicaliștii din învățământ cer concurs pentru ocuparea posturilor de conducere din școli

Sindicaliștii din învățământ cer concurs pentru ocuparea posturilor de conducere din școli. După scandalurile care au avut loc după numirea directorilor și a directorilor adjuncți din unele unități de învățământ, sindicaliștii cer ministerului să organizeze concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director este, potrivit sindicaliștilor, singurul mod de a elimina suspiciunile de politizare a învățământului

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ îi solicită ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, să demareze procesul de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în unitățile de învățământul preuniversitar.

„Pentru a elimina orice suspiciune privind numirea prin detașare a directorilor, consider că este obligatoriu ca Ministerul Educației să demareze procedurile pentru organizarea concursurilor pentru funcțiile de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar. Zilele acestea expiră mandatele directorilor și directorilor adjuncți numiți în urma concursurilor, iar inspectoratele trebuie să emită noi decizii pentru ca sistemul să poată funcționa în continuare. Altfel, începând cu 9 ianuarie, riscăm să intrăm într-un blocaj, deoarece actualilor directori le expiră dreptul de semnătură în Trezorerie. Considerăm că cea mai bună soluție este prelungirea mandatelor actualilor directori și organizarea în cel mai scurt timp posibil a concursurilor. Bineînţeles, acolo unde se impune pe baza unor argumente justificate, pot fi operate schimbări. Însă, ținând cont de situația actuală, regula ar fi continuitatea“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET “.

La nivelul județului Hunedoara au existat dispute, în special politice, după numirea unor directori și directori adjuncți în cadrul unităților de învățământ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.