Soclu la intersecția dintre DN 66 și strada Mihai Viteazu din Petroșani

Soclu la intersecția dintre DN 66 și strada Mihai Viteazu din Petroșani. Un soclu ar urma să fie realizat în municipiul Petroșani la intersecția străzilor DN 66 și Mihai Viteazu. Contractul a fost scos la licitație de municipalitatea de la Petroșani contra sumei de 151.364 lei.

Contractul de lucrări are ca obiect proiectarea, execuția și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții “Construire soclu, amplasare statuie, intersecția DN66 cu str. Mihai Viteazu, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara”.

Este de fapt vorba de o statuie a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, ocrotitoarea minerilor, dar și a municipiului Petroșani. Sfânta Mare Muceniță Varvara va avea și un impunător monument ridicat în cinstea sa, chiar în ”inima” orașului, în centrul vechi al municipiului Petroșani. Monumentul va fi amplasat în sensul giratoriu din fața Bisericii Romano-Catolice ”Sfânta Varvara” din municipiul Petroșani.

De altfel, statuia din bronz a Sfintei Varvara va fi donată comunității din Petroșani, prin intermediul Bisericii Romano-Catolice ”Sf. Varvara”, care va asigura integral costurile de realizare a acestei opere de artă. Ansamblul statuar va reprezenta cel mai impozant monument de artă urbană din municipiul Petroșani.

Pentru punerea în valoare a statuii Sfintei Varvara, municipalitatea din Petroșani va asigura costurile necesare pentru construirea soclului pe care va fi amplasată aceasta. Acesta va avea o înălțime de 6 metri și o bază de 2,6 x 3 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.