Vagoanele cu cărbune, păzite cu arme

Vagoanele cu cărbune, păzite cu arme. Vagoanele cu cărbunele extras din subteranul minelor aparținătoare Complexului Energetic Hunedoara ar putea fi păzite de agenți înarmați. Complexul Energetic Hunedoara caută o societate care să asigure paza obiectivelor. Societatea energetică a scos la licitație contractul de “Servicii de pază armată cu armă neletală a obiectivelor, bunurilor şi valorilor pentru sucursalele EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, Prestserv și Servicii de patrulare și protecție a incărcăturii convoaielor de vagoane”.

„Firma ce va presta serviciile de pază armată cu armă neletală a obiectivelor, bunurilor și valorilor, va presta și servicii de patrulare și protecție a încărcăturii convoaielor de vagoane pe relațiile EM Vulcan – Prestserv: Stația CFU Coroiești; stația CFR Vulcan – Prestserv: Stația CFU Coroiești; Prestserv: Stația CFU Coroiești – stația CFR Iscroni, cu patrule mobile de agenți ce vor preveni orice tentativă de sustragere din încărcătura convoaielor de vagoane sau a unor componente ale acestora. Patrularea și protecția încărcăturii convoaielor de vagoane se execută cu patrulă mobilă. Patrula va avea un număr de 6 agenți înarmați cu armă neletală, număr ce va include și unul sau mai mulți agenți ce vor conduce activitatea și vor răspunde de buna desfășurare a acesteia. Traseul de patrulare cuprinde parcursul liniilor ferate mai sus menționate pe care la momentul respectiv se regăsește un convoi de vagoane în mișcare sau staționare”, arată documentația.

1.782.453 lei este valoarea contractului. O societate care aparține unui controversat om de afaceri a păzit Complexul Energetic Hunedoara și a avut acces, inclusiv, la datele personale ale celor ce intrau în sediul CEH. Este vorba de firma de pază controlată de Remus Rădoi, zis ”Codiță”.

“Specialiștii din cadrul Direcției de Ordine Publică – Serviciul Sisteme de Securitate Private s-au deplasat în Olt, procedând la efectuarea verificărilor sediului social și administrativ al societății, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt. La fața locului s-a constatat faptul că societatea în cauză nu își desfășoară activitatea în această locație”, potrivit se arată în răspunsului primit de Libertatea de la IGPR. Pe de altă parte, firma Spartan Pază și Protecție – cea de numele căreia s-au derulat contractele cu CEH și Spitalul de Urgență Petroșani – nu a mai cerut reînnoirea licenței, care a expirat pe 6 iulie.

Spartan a intrat pe ”piața” pazei CEH în luna august a anului trecut, după ce a câștigat licitația în acest sens. Un contract evaluat la câteva milioane de lei. Atât de bine a păzit obiectivele CEH, încât a ajuns să fie acționată în instanță și sancționată pentru furturile repetate de la Mina Vulcan. Potrivit deciziei Tribunalului Hunedoara, peste 90.000 de lei trebuie să achite cei de la Spartan pentru cablurile, transformatoarele electrice și alte subansamble sustrase de sub nasul paznicilor, sumă actualizată cu rata inflației. Iar pe rolul instanțelor de judecată mai sunt niște procese între aceleași părți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.