100 de angajări la mina Vulcan Mihael Melczer: „Eliminăm orice posibilă fraudă, șpagă”

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a stabilit care vor fi criteriile în baza cărora se vor realiza angajările de la mina Vulcan. Consiliul de Administrație a aprobat, în urmă cu o lună, angajarea a 100 de persoane la mina Vulcan. Este vorba de personal direct productiv, pentru subteran.

“Au fost stabilite criteriile și probele astfel încât să nu mai existe suspiciuni de fraudare. Sunt mai multe criterii în funcție de fiecare meserie, sunt mineri, lăcătuși, electricieni, toți pentru subteran. Vom face în așa fel încât să eliminăm orice posibilă fraudă, șpagă”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Angajarea personalului se va face pe o durată determinată de 6 luni,  cu o perioadă de probă de maxim 15 zile.

“Detalii privind condiţiile de participare, documentele necesare şi alte date privind organizarea şi desfăşurarea concursului sunt publicate pe pagina de web a societăţiiwww.cenhd.ro, secţiunea Cariere, Anunţ angajare, şi vor fi afişate şi la sediul S. CEH-SA şi al sucursalei E.M. Vulcan. Concursul se va desfăşura începând cu data de 07.04.2017 ora 800 şi va consta într-o probă scrisă”,  mai arată cei de la CEH.

Lipsa de personal se resimte acut în sectorul minier. Mulți dintre angajați au ieșit la pensie, astfel s-a luat decizia de a încadra alte persoane pe posturi. Ultimele angajări de la CEH datează din anul 2014, iar acestea au fost puse sub semnul întrebării. Rapoartele au scos la iveală mai multe nereguli, zeci de persoane fiind angajate fără niciun fundament.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.