.Index Actualitate

100 de premii la concursuri şi olimpiade

lic100 este numărul de premii ocţinute de elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Petroşani la concursurile şi olimpiadele judeţene. Mai mulţi elevi ai liceului s-au calificat chiar şi la fazele naţionale ale olimpiadelor.

“A fost un an ca şi ceilalţi ani plin de succese. Au fost peste 100 de premii şi menţiuni la etapa judeţeană în domenii diverse. Atât la discipline la învăţătura unde au venit cu premii cât şi la sport. Astfel avem performanţe deosebite obţinute de elevi care au reuşit să se califice la 19 calificări la faza naţională şi este un record al numărului de calificări şi avem trei performante cu totul speciale de elevi calificaţi la mai multe faze naţionale la olimpiadele şcolare. Printre aceştia este Macarie Mihai care s-a calificat la trei faze naţionale, informatică, tehnologia informaţilor şi ACAD net. Mai este Nagy Raimond care s-a calificat la două faze naţionale la matematică şi biologie şi Arcana Madalina care s-a calificat la două faze naţionale la istorie şi filozofie”,   a declarat Daniela Ciontescu, director Colegiul Naţional Mihai Eminescu Petroşani.

Sunt elevi care au reuşit să se califice la trei discipline.

“Sunt discipline grele unde este foarte greu să obti şi o menţiune. Este foarte multă muncă şi de multe ori munceşti la fel cu copiii şi invers. Şi la o menţiune este foarte mult de muncă, nu mai vorbim de o calificare la o fază naţională”, a mai spus sursa citată.

În funcţie de rezultatele obţinute la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, elevii pot fi admişi direct la universităţile din ţară.

“Depinde de regulamentul fiecărei facultăţi. Sunt facultăţi care ţin cont de toate calificările la fazele naţionale pentru elevii de clasa a XI a şi a XII a. Sunt facultăţi care ţin cont de premile obţinute la naţională cu condiţia ca să aibă premiul I, ÎI sau III la naţională în clasele a XI a şi a XII a. sunt însă şi facultăţi la care şi doar o calificare la naţională le aduce un loc la facultate”, a subliniat directorul Colegiului Naţional Mihai Eminescu.

În fiecare an, elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu se califică la fazele naţionale ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.