.Index Actualitate

1500 de tone de cărbune/zi

1500 de tone de cărbune/zi. Cele patru unități miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au o producție de cărbune de circa 1500-1600 de tone/zi. Cantitatea extrasă este la minimul istoric, iar din cauza acestui lucru este aproape imposibil să se constituie stocul de cărbune necesar pentru perioada de iarnă. Lipsa echipamentelor miniere, a investițiilor din subteran își lasă o amprentă adâncă asupra productivității.

“Cu stocurile sunt ceva probleme pentru că producția este destul de scăzută, din cauza unor probleme apărute la mina Vulcan, care este în dezechipare cu un abataj. Acolo sunt două abataje, urmând să se pregătească punerea în funcțiune a unui abataj. Mai e o problemă legată de complexul de la mina Livezeni, tot tehnică. Mina care merge cel mai bine acum este Lupeniul. Sunt 1500-1600 de tone pe zi, deși ar trebui să fie undeva la 2000 de tone/zi după ce se rezolvă problemele”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Pentru a suplimenta cantitatea de cărbune necesară funcționării celor două termocentrale, Complexul Energetic Hunedoara recurge la importuri de huilă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.