.Index Actualitate

25 de milioane de plată, în două luni

cehDouă luni, milioane de lei. Ordonanţele de plată împotriva Complexului Energetic Hunedoara curg precum apa la robinet. Nu este zi în care vreo societate cu care CEH are contract să nu depună pe rolul instanţei cereri de plată, iar multe dintre acestea sunt admise. Aşa se face că în decursul a două luni de zile, Tribunalul Hunedoara a admis zeci de cereri de plată care depăşesc ordinul milioanelor de lei. Astfel, doar în cursul lunilor iunie, iulie şi august, Complexul Energetic Hunedoara a primit sentinţe nefavorabile în care trebuie să achite creditorilor nu mai puţin de 25.019.630 de lei.

 

 

Cea mai mare sumă ce o are de plătit Complexul Energetic Hunedoara este către Societatea Naţională a Huilei, aceasta fiind de 15.044.734,31 lei.

 

“Admite cererea de ordonanţă de plată formulată de către creditoarea Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, împotriva debitoarei Complexul Energetic Hunedoara SA şi în consecinţă: Ordonă debitoarei să plătescă creditoarei suma de 15.044.734,31 lei reprezentând contravaloare facturi fiscale în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei ordonanţe. Obligă debitoarea să plătescă creditoarei suma de 200 lei cheltuieli de judecată”, se arată în soluţia Tribunalului Hunedoara.

 

Sute de mii de lei la Gerom

 

Complexul Energetic Hunedoara are de plătit sume importante de bani şi către firma controlată de fostul prefect Aurelian Seraficeanu. Tribunalul Hunedoara a dat câştig de cauze în mai multe dosare grupului Gerom Internaţional care are de recuperat doar de pe urma sentinţelor nu mai puţin de 1,3 milioane de lei. Cererile de plată din partea consorţiului Gerom nu se opresc aici, astfel că există toate şansele ca firma să îşi mai recupereze din datorii.

 

 

 

Bani şi la Coltescu

 

Şi Marin Coltescu are de recuperat sume importante de bani de la Complexul Energetic Hunedoara. Instanţa i-a dat câştig de cauză într-ului din dosare astfel că societatea controlată de consilierul judeţean are de încasat  497.891,29 de lei.

Zeci de firme din întrega ţară s-au îndreptat împotriva Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi recupera banii. Sunt societăţi care cer şi insolvenţa mamutului care se va judeca în luna septembrie.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.