.Index Actualitate

2700 de doze de vaccin AstraZeneca au fost administrate în județul Hunedoara

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca a decurs normal, în județul Hunedoara. 81.600 de doze AstraZeneca din lotul ABV 2856 cu probleme în Italia, au ajuns la noi în țară. 2700 dintre acestea au fost administrate în județul Hunedoara. Potrivit reprezentanților DSP Hunedoara, ”vaccinarea a decurs normal și fără reacții adverse semnificative”, arată directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.
La nivel național, peste 4.200 de doze au fost carantinate temporar, ca măsură de extremă precauţie, până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului, a anunțat joi seară Comitetul de coordonare a vaccinării.
onform CNCAV, în ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, România a recepționat prima tranșă de vaccin AstraZeneca de 81.600 doze în 7 februarie. Începând cu data de 15 februarie, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.