.Index Actualitate Administratie

300.000 de lei pentru catedrală

Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat alocarea sumei de 300.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Sfântul Prooroc Ilie Testiveanul din localitate. Preotul paroh, Gabriel Bulf, a solicitat sprijin financiar de peste 400 de mii de lei, însă Consiliul Local a aprobat alocarea a 300.000 lei.

“Prin cererea (…) înregistrată la Primăria municipiului Petroșani, preotul paroh Bulf Ion Gabriel de la Parohia Sfântul Prooroc Ilie Testiveanul din municipiul Petroșani, solicită acordarea unui sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de invetsiții la catedrala Sfântul Prooroc Ilie testiveanul, respectiv suprastructura de la cota 0 la cota +6,10”, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre prin care se propune alocarea sumei de 300.000 de lei pentru continuarea lucrărilor.

Proiectul de hotărâre a trecut fără probleme, numai consilierul local Dorina Niță a cerut ca și la alte proiecte să fie acordată la fel de multă atenție.

“Vreau să spun că aș vrea ca colegii mei să fie la fel de receptivi și când vine vorba de lucruri mai lumești, ce țin și de viitorul nostru, al copiilor. Sper ca în unele părți să nu invocăm lipsa banilor și în alte părți… sper că atunci când aprobăm să ne gândim și la alte probleme, să fie în atenția noastră, să fie la fel de stringent”, a spus Dorina Niță, consilier local ALDE.

Baza legală prin care se pot acorda bani de la bugetele locale este o ordonanță de urgență din anul 2001 care prevede că “de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreținerea șI funcționarea unităților de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcașurilor de cult șI pentru conservarea șI întreținerea bunurilor aparținând cultelor”.

 

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.