45 lei/zi, indemnizația de hrană a unui salvator montan

Consiliul Local Lupeni urmează să aprobe un proiect de hotărâre prin care se stabilește indemnizația de hrană a unui salvator montan. 45 de lei/zi este valoarea indemnizației. Solicitarea privind creșterea indemnizației de hrană vine tocmai de la salvatorii montani.

“În conformitate cu prevederile art. 19, alin. 2, din Hotărârea Guvernului României nr. 77 din 2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane șI organizarea activității de salvare în munțI se stabilește că pe perioada participării la activitățile de patrulare, precum șI de salvare în munțI, constând în căutarea, acordarea primului ajutor medical șI transportul accidentatului precum șI la formele de pregătire profesională a salvatorilor montani, aceștia beneficiază de o indemnizație de hrană echivalentă cu baremul de hrană al sportivilor de performanță. (…) Potrivit acestei hotărâri nr. 77/2016 indemnizația de hrană de care pot beneficia membrii echipei salvamont este echivalentul cheltuielilor zilnice de masă pentru acțiunile sportive organizate în țară, la nivel municipal, fiind în cuantum de maxim 45 de lei/salvator/zi”, arată Iacob Mesaroș, primarul interimar al municipiului Lupeni.

Indemnizația se acordă în baza contractului de voluntariat și a fișei de pontaj întocmită de șeful Serviciului Public Salvamont Lupeni.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.