Ironii și neînțelegi. Casarea unor obiecte de inventar din subordinea serviciilor din cadrul Primăriei Petroșani a fost “condimentată” cu “sare și piper”. Obiectele de inventar care au fost propuse spre casare nu mai corespund, acestea având un grad mare de uzură fizică șI morală, însă consilierul local Milu Vladislav a avut nelămuriri.
Camere de supraveghere
Casarea a cinci camere de supraveghere din patrimoniul Serviciului Public Administraţia Pieţelor a născut discuții aprinse.
“Văd aici, două bucăți camere exterioare, prețul este de 30 de milioane (lei vechi-n.r.) și încă trei bucăți de 53 de milioane (lei vechi – n.r.). Nu mai funcționează? Ce se întâmplă?”, a întrebat consilierul local Milu Vladislav.
Răspunsul oferit de șeful Administrației Piețelor a fost succint: “din cauza inundației din 5 septembrie 2017, atunci când a căzut acoperișul s-au stricat”.
Răspunsul nu a fost însă pe placul consilierului, care a vrut să afle dacă s-a întrunit șI comisia de inventariere șI dacă da, de ce nu este anexat raportul la proiectul de ședință.
“Noi facem totul numai pe încredere. Nu ar trebui să fie aici raportul?”, a completat consilierul Mihai Barbu.
În schimb, șeful Piețelor a ținut să sublinieze faptul că serviciul funcționează pe bază de autofinanțare, iar în acest context se încearcă repararea unor active.
“Am salvat un calculator, monitorul meu este cel de acasă”, a mai spus Sorin Crețu.
“Nu știu dacă nu ar trebui să mergem mai departe, dacă o instituție spune că are o comisie de inventariere care a făcut un inventar șI a casat, atunci poate ar trebui să invităm, nominal, comisia de casare. Aș merge chiar până aici, să ne confirme că aceste camere nu sunt funcționale”, le-a replicat ironic Valeriu Butulescu, consilierilor Milu Vladislav șI Mihai Barbu.
Valoarea bunurilor casate din cadrul Serviciului Public Administraţia Pieţelor este de 16.234,36 de lei.
Rachete de tenis și plute, o altă discuție
Nici casarea unor materiale de natura obiectelor de inventar
din patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroșani nu a trecut fără discuții. Acelaș consilier, Milu Vladislav a avut nelămuriri.
“Centură pentru întrecere – 10 bucățI, o sumă fixă de 282, centură de înot – 10 bucățI, 282 lei, plută antrenament. Ce înseamnă asta? ȘI centura pentru întrecere șI centura de înot costă toate 282 de lei? ”, a întrebat consilierul Milu Vladislav.
“Aceste obiecte de inventar care sunt propuse pentru casare sunt în custodia bazinului de când s-a dat în folosință. Au fost folosite de toată lumea, inclusiv de instructorii care predau orele de înot fiindcă nu aveau recuzită. După o perioadă, a trebuit să îi punem să îșI cumpere propriile lor materiale. În contact cu apa se deteriorează, în timp. PutețI să le vedețI la bazin”, a spus Radu Polifronie, directorul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroșani
Răspunul, dar nici ironiile din sala de ședințe nu au fost pe placul consilierului.
“Am ajuns la concluzia că nu mai avem voie să întrebăm nimic. Atunci de ce mai venim? Să ridicăm mâna, să plecăm acasă?”, a spus Milu Vladislav.
La fel de ironic, Valeriu Butulescu, a propus ca obiectele ce sunt propuse spre casare să fie prezentate Consiliului Local.
“Eu am făcut o propunere, să aducă centurile și să le verificăm. Aceste obiecte de inventar, în sport se folosesc foarte mult.”, a spus cu aceeașI ironie, Valeriu Butulescu.
Bunurile casate din patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroșani sunt în valoare de 11.745 lei.
Monika BACIU