Actul medical de calitate, prioritatea edililor din Lupeni. Un act medical de calitate este un deziderat al autorităților locale de la Lupeni, care împreună cu managementul spitalului municipal din localitate caută în permanență să îmbunătățească aceste servicii. Fie că este vorba de suplimentarea personalului medical, în special numărul medicilor, sau achiziționarea de aparatură modernă, toate acestea sunt incluse pe agenda zilnică a ordonatorilor de credite.
Din bugetul local al municipiului Lupeni, suma de un milion este redirecționată către Spitalul municipal.
“La spital ținem foarte mult și facem în așa fel încât să modernizăm și să oferim spitalului cât putem noi de mult. Pentru anul acesta am prevăzut la 10 miliarde de lei pentru a putea să cumpărăm anumite aparaturi de care au ei nevoie. Vom cumpăra un EKG, o masă de operații specială. Tot ce înseamnă sala de operații, va fi modernizată. Vom cumpăra aparatură și pe secțiile unde suntem deficitari. Vom face în așa fel încât să alocăm o sumă de bani pentru a reabilita câteva saloane și băi pe care le avem”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
În plus, un alt punct important este atragerea unor medici la Spitalul municipal din Lupeni. În prezent, există mai mulți doctori care vin la Lupeni din marile centre universitare din țară.
“Avem un spital cu profesioniști. Avem cadre medicale foarte experimentate, dar avem și foarte mulți tineri care vin din diferite centre universitare ale țării pentru a face gărzi, fie o zi pe săptămână sau o zi pe lună. Avem nevoie, însă și de alți medici și încercăm să creștem calitatea serviciilor medicale”, a mai spus sursa citată.
De-a lungul anilor, la Spitalul municipal Lupeni s-au făcut investiții majore, atât în ceea ce privește modernizarea clădirii noi a spitalului, în reabilitarea și mai ales în dotarea cu aparatură medicală de înaltă calitate a tuturor secțiilor spitalului, scop pentru care au fost identificate atât fonduri de la bugetul local, dar au fost atrase și finanțări semnificative de la Bugetul de Stat și de la Bugetul Uniunii Europene. Numai în decursul ultimului an, un număr de 18.000 de cazuri de urgență au fost înregistrate la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Lupeni. Un număr destul de ridicat de solicitări au fost consemnate și în registrele medicale ale celorlalte secții existente la Spitalul Municipal Lupeni, dar și în cadrul cabinetelor medicale de specialitate din Ambulatoriul acestuia.