Primele echipamente medicale de la ATI au ajuns la Lupeni. Primele patru paturi de terapie intensivă complet echipate au ajuns la Spitalul municipal din Lupeni. Primăria municipiului Lupeni a aplicat pentru noua axă de finanțare din fonduri europene destinată dotării unităților medicale care au fost implicate în gestionarea cazurilor de Covid-19. Contractul de finanțare a fost semnat. Este vorba despre un contract în valoare de aproximativ 6 milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi), echivalentul a peste 1,1 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene nerambursabile.
”Noi am fost prima instituție din țară care a depus cerere de finanțare pentru a obține fonduri europene prin programul – POIM/819/9/1/ Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, pentru proiectul intitulat ”Extindere si dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni”, care după cum se știe este declarat spital suport pentru pacienți COVID-19 confirmați pozitiv. Sunt deosebit de mulțumit de faptul că, de data aceasta, și procedurile de achiziție s-au derulat foarte repede și am putut recepționa primele echipamente medicale și primele 4 paturi de ATI necesare pentru tratarea tuturor tipurilor de afecțiuni medicale în Spitalul Lupeni, cu care medicii de la Spitalul din Lupeni vor putea crește calitatea actului medical, iar cetățenii vor putea avea parte de servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Dezvoltăm, așa cum am promis, municipiul Lupeni cu fonduri europene, iar dezvoltarea infrastructurii din sănătate este un capitol important din demersurile administrației de la Lupeni în această direcție”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Scopul proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului în timp util și eficient al sistemului medical al Spitalului Municipal Lupeni la criza COVID-19 și consolidarea capacității adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SAR-CoV-2 prin dotarea cu echipamente/dispozitive/aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienților. Valoarea totală a proiectului este de 5.811.042,43 lei.
Valoarea totală eligibilă este de 5.811.042,43 lei, finanțare nerambursabilă echivalentă cu 100% din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Perioada de implementare a proiectului este de 12 de luni, de la data de 01.05.2020 și până la data de 30.04.2021.
Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.