Pe următorul protagonist al campaniei l-am descoperit întâmplător. Este din Iași și ceea ce ne-a reținut atenția au fost activitățile lui și ale prietenilor săi. Bogdan Tănasă a ales să ofere bucurie, siguranță, zâmbete și demnitate celor necăjiți. A reușit până acum să construiască opt case pentru copiii nevoiași. Identifică cazuri dramatice, își mobilizează prietenii și le reconstruiește casele pentru ca acestea să redevină cămine pentru sufletele de acolo.
A reușit să adăpostească, de fapt nu este corect așa, a reușit să redea demnitatea unui număr de 24 de copii pe care nu-I cunoștea. A aflat despre condițiile improprii în care locuiau și a ales să-i ajute. Iată ce ne-a mărturisit omul pe care vi-l propunem pentru ziua de sâmbătă: „Cine este Casa Share?! O părticică din sufletul fiecărui OM! Cum s-a născut Casa Share? Din instinct, din dorința mea la care nutream tot timpul, de a-mi ajuta semenii. Asta am învățat de mic. Iar, practic, totul a pornit de la o sobă! Am văzut în presa locală un articol despre 6 copii abandonați de mama lor.
Evoluția proiectului?! Rapidă și eficientă, am făcut opt case, schimbând viitorul la 24 de copii. Suportul financiar a venit în majoritate de la prietenii personali, dar și de la mulți inimoși prin intermediul paginii Casa Share de pe Facebook pe care nu-i cunosc. Critici?! Da, multe! De ce? Pentru-că am reușit să unesc oameni și să fac ceva pozitiv! La noi în societate, dezbinarea este de actualitate acum!
Aprecieri? Foarte multe.
Invitația, de ce am acceptat-o?! M-am săturat să se promoveze doar non-valori în societate, iar campania “Premianții fără premii” încearcă, la fel ca și Casa Share, să fie un exemplu pozitiv în societatea în care trăim. Mulțumesc pentru invitație, respect pentru ceea ce sunteți și faceți voi acolo”.
Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a unui asemenea om, vă propunem să ne întâlnim cu el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un model de suflet. Sâmbătă, 05 martie 2016, ora 11.00, domnul Bogdan Tănasă vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.
Despre proiectul „Premianții fără premii”
E vremea să facem ceva.
A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.
Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.
Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.