Sunt mulţi, dar niciunul nu comunică. Presiunea care stă pe angajaţii Complexului Energetic Hunedoara apasă cu fiecare zi tot mai mult. Deşi societatea aflată în insolvenţă are nenumăraţi decidenţi (director general, administrator judiciar, administrator special), niciunul nu a găsit linia comunicării cu reprezentanţii angajaţilor.
Administratorii CEH vin la Petroşani. Administratorul judiciar şi cel special care se ocupă de insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara vor veni la Petroşani, în cursul săptămânii viitoare. Atunci se vor decide măsurile care se impun pentru reducerea cheltuielilor la societatea energetică.
“În cursul săptămânii viitoare vom veni la Petroşani şi împreună cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara şi administratorul special, domnul Agrişan pentru a decide ce măsuri se impun pentru a reduce cheltuielile şi care vor fi următorii paşi în acest proces”, a declarat Mirela Durlănescu, lichidator judiciar al Casei de Insolvenţă GMC Craiova.
De cealaltă parte, angajaţii Complexului Energetic Hunedoara se tem pentru locurile lor de muncă, mai ales că niciunul dintre reprezentanţii cei mulţi nu le comunică nimic.
“Cu administratorul special am discutat acum două săptămâni la Bucureşti, iar cu cel judiciar săptămâna trecută. Nu ştim nimic despre startegia lor de a reduce cheltuielile. Mi-e teamă că primul contract denunţat va fi contractul colectiv, iar atunci există posibilitatea ca în Valea Jiului să fie mişcări ample”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.
Potrivit lui Nica, conducerea complexului şi administratorii trebuie să găsească soluţiile pentru reducerea cheltuielilor.
“Noi eventual putem să agreem sau nu propunerile lor de reducere a cheltuielilor, nu noi să venim cu ele. Din păcate propunerile conducerii executive se îndreaptă tot către zona de drepturi şi facilităţi ale angajaţilor care sunt convenite în CCM. Ar trebui să se denunţe anumite contracte care nu sunt obligatorii”, a mai subliniat Nica.
În momentul de faţă, cheltuielile Complexului Energetic Hunedoara cu forţa de muncă sunt undeva la 65%.
Monika BACIU