Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru Complexul Energetic Hunedoara, încropit de administratorul judiciar şi cel special. Dacă anul trecut, bugetul societăţii energetice a fost aprobat la sfârşitul anului cu pierderi de peste 400 de milioane de lei, anul acesta situaţia este diferită. Odată cu intrarea în insolvenţă a CEH, administratorul judiciar, împreună cu cel special se vor ocupa de acest document.
“Anul acesta nu se aprobă niciun buget de venituri şi cheltuieli de către Ministerul Energiei, Ministerul Finanţelor, lucrăm pe legea insolvenţei. Ani de zile s-a acceptat un buget pe pierdere. Anul acetsa bugetul îl facem cu administratorul special şi administratorul judiciar. Planul de reorganizare va prevede nişte pierderi în prima etapă. Dacă la finalul celor trei ani arată că există o creştere a veniturilor şi arată că sunt şanse ca aceşti creditori să îşi recupereze creanţele atunci există şanse ca acest plan să fie acceptat. Acum nu avem nicio factură de plătit scadentă. Nu avem nicio factură neplătită şi scadentă de la deschiderea insolvenţei”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.
Complexul Energetic Hunedoara are datorii de 1,6 miliarde de lei către creditori şi către stat. în trei ani de insolvenţă, asta dacă nu intră mai repede în faliment, societatea trebuie să se îndrepte pe un făgaş normal astfel încât să demonstreze că poate fi a’viabilă.
Monika BACIU