.Index Actualitate

ApaServ Valea Jiului şi lista neagră a rău-platnicilor. Aproape 3000 de restanţieri au de achitat în jur de 80 de mii de lei

apa-robinet

Peste 70 de mii de lei are de recuperat societatea de apă de la rău-platnici. Oficialii ApaServ Valea Jiului au făcut publică lista neagră a rău-platnicilor. Mii de persoane din Valea Jiului figurează pe această statistică a societăţii de apă.

2849 de restanţieri

ApaServ Valea Jiului are de recuperat peste 70 de mii de lei de la cei peste 2000 de restanţieri. Mai exact, 2849 de persoane nu şi-au achitat facturile la apa curentă. Sumele datorate de aceste persoane se ridică la 74.183 de lei. Cea mai mare datorie îi aparţine unui petroşănean, care are de achitat către ApaServ Valea Jiului suma de 25.868,64 lei. Cea mai mică sumă restantă este de 501.03 de lei şi trebuie achitată de un vulcănean.

Sute de procese

Sute de procese au fost intentate de societatea de apă împotriva rău-platnicilor. Societatea de apă din Valea Jiului are de recuperat milioane de lei de la rău-platnici. Pentru a-i determina pe aceştia să plătească, ApaServ Valea Jiului a deschis mai multe procese. Unele dintre ele deja au fost finalizate, iar instanţa a dat câştig de cauză furnizorului de apă.

“Sunt acţiuni pe care le facem săptămână de săptămână, ca şi procent undeva peste 70% sunt cu hotărâri definitice prin care noi ar trebui să ne recuperăm banii de la rău-platnici”, a declarat Cristian Ionică, directorul tehnic al SC ApaServ Valea Jiului.

Sumele pe care societate de apă le are de recuperat sunt astronomice. De-a lungul timpului s-a stabilit faptul că cei mai mari datornici sunt persoanele fizice.

”Aproape 6 miliarde de la persoanele fizice, dar nu toţi au dosar de jduecată pentru că până a fi dat în judecată se mai parcurg trei paşi. Noi venim în ajutorul lor să îşi plătească datoriile către noi, iar ultima instanţă este darea în judecată”, a mai spus sursa citată.

Populația din Valea Jiului are restanțe de 12 milioane către operatorul de apă, iar conducerea ApaServ susţine că că, deși se fac eforturi pentru recuperarea datoriilor, suma întreagă nu va fi recuperată niciodată. Tocmai această problemă a dus şi la creşterea din toamnă a preţului apei în Valea Jiulu.
Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.