.Index Actualitate

Aproape 12 pe loc pentru postul de muncitor necalificat

IMAG0200Muncitorii necalificaţi, concurenţă pe post mai ceva ca la facultăţi. Nici la facultăţile de medicină din ţară concureţa pe posturi nu este la fel de mare ca în minerit. Lipsa locurilor de muncă din Valea Jiului îi determină pe tineri să se facă mineri. Încrierile pentru concursul pentru ocuparea celor 65 de posturi de muncitor necalificat de la Mina Livezeni s-au terminat, iar cifra candidaţilor este uluitoare. 752 de persoane s-au înscris pentru cele 65 de locuri de muncă, concurenţa fiind de aproape 12 pentru un post.

 

“Şi-au depus dosarele un număr de 752 de persoane. Cu siguranţă au venit şi cei care au încercat dăţile trecute, dar au mai venit şi candidaţi noi. Nu am făcut restricţie de domiciliu. Au putut să vină din orice altă localitate să se înscrie la concurs. În data de 10 vom avea proba scrisă şi proba practică se va întinde pe trei zile”, a declarat Gabriel Petrescu, directorul general al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

 

La concursul din acest an vor fi şi câteva modificări. Candidaţii îşi vor porni şi opri cronometrul astfel încât să fie eliminată orice suspiciune de fraudare a concursului.

 

“Am luat nişte măsuri prin regulamentul pe care ni l-a aprobat domnul director general şi sunt măsuri noi cum ar fi candidatul îşi porneşte şi opreşte cronometrul singur, am vrea să corectăm lucrările scrise pe loc, să nu plece candidatul din sală până nu are rezultatul”, a mai spus sursa citată.

 

Oficialii Diviziei Miniere mai promit anul acesta o nouă rundă de angajări şi la celelate unităţi miniere pe care le au în subordine.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.