.Index Actualitate Turism

 Asociația schi turism montan Pro-Parâng Petroșani

 Asociația schi turism montan Pro-Parâng Petroșani

  vă invită în perioada   9-11 septembrie 2016 la a II ediție a evenimentului sportiv    ,,TROFEUL PRO-PARÂNG”

organizat în masivul Parâng – Zona Turistică Parâng

 

Trofeul Pro-Parâng este etapa a VII din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților”,de tip Master și se adresează tuturor iubitorilor de munte, cluburilor și asociațiilor de turism și ecologie din țară afiliate sau neafiliate la campionat.

Perioada de desfășurare :

Vineri 9 septembrie orele15.00- duminică 11 septembrie orele 12.00.

Locul de desfășurare:

Masivul Parâng cu tabăra organizată în zona turistică lângă Cabana INEFS și sediul Clubului Sportiv Școlar Petroșani. Nu se percepe taxă de campare.

 Categorii de concurs:

Conform Regulamentului Competițional ,, Ștafeta Munților ” –   2016

 1. Family– participă echipe formate din 3 persoane,minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;
 2. Juniori – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani (împliniți);
 3. 3. Elite – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
 4. Open – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex.Timpii pentru această categorie sunt calculați ca timpi turistici;
 5. Feminin – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
 6. Veterani – participă echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 45 ani,indiferent de sex;

 Probele concursului:

Raid montan – traseu montan de dificultate medie intitulat ,,Traseul Lacurilor”,cu o durată de maxim 8 ore și diferență de nivel de 700m. Pentru categoria Family  traseul de concurs este de dificultate medie cu o durată de maxim 4 ore. Posturile fără albitru vor avea perforator, dar și  un cod format din 4 litere care trebuie notat în cazul în care sunt probleme cu perforarea pe foaia de concurs. Rugăm ca echipa să aibă în dotare un instrument de scris.

  Orientare turistică – se va desfășura pe viză participând toți membrii echipei. Poligonul de orientare are o lungime maximă de 2 km cu o diferență de nivel de 200m și este parcurs înainte de proba de raid montan.

 Cunoștințe teoretice – proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări. La categoria Family vor răspunde doar copii. Toate categoriile de concurs vor susține proba înainte de startul în poligonul de orientare.

 Proba culturală – se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără.

Programul evenimentului:

          Vineri, 9 septembrie 2016

 • 00- 21.00 primirea participanților;
 • 00 – ședința tehnică;
 • 30 – stingerea în tabără;

Sâmbătă 10 septembrie 2016

–    07.00 – 18.00 desfășurarea concursului;

–    18.00 – masă caldă la ceaun oferită de APRe-SKI Parâng; Toți participanții sunt rugați să aducă cu ei un set minimal de veselă și tacâmuri;

–    21.00 – focul de tabără și proba culturală;

Duminică 11 septembrie 2016

–    11.00 – festivitatea de premiere;

–    12.00 – încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, plecarea participanților;

Vă rugăm să vizitați pagina noastră www.proparang.ro  secțiunea Anunțuri unde puteți viziona o prezentare a traseului de raid montan și există un tabel pentru înscrierea în competiție.

Pentru informații suplimentare:

 • Radvanski Cazimir – 0744473933;
 • Leucă Corina – 0724573776;

Parteneri: Primăria Municipiului Petroșani, Clubul Sportiv Școlar, APRe-SKI Parâng, Salvamont Petroșani;

Sponsori: ADARCO INVEST, ELECTRO PROMEX INVEST, TRANS LAURAN SRL, FAVORIT CAFE, PRESTIGE- Sala de evenimente, MADISON TRANS, COSTI MARI SRL, AUTO NOVA -Piese auto, DECATLON Târgu Jiu, MARA-Școala șoferi, INFO 98, ELECTRO-STAR, SM 2008 Livezeni. AUREL SERAFINCEANU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.