.Index Actualitate

Au aşteptat alimentele europene încă din timpul nopţii

alimDistribuirea alimentelor europene a început de ieri. Încă de la primele ore ale dimineţii sute de pensionari s-au aşezat la coadă pentru a intra în posesia pachetelor comunitare. Au fost şi beneficiari care s-au pus la uşa Direcţiei de Asistenţă Socială încă din timpul nopţii şi au adus acuze privind consistenţa pachetelor.

 

“Venim cu bonul pentru aceste alimente la care ei ne dau jumatate din aceste alimente. Anul trecut nu am luat ulei si mai multe produse, unde se duc aceste alimente? Nu ne ajung aceste alimente si eu sunt bolnava si trebuie sa iau pastilele de inima. Fac de aseara coada aici si stau la bscheti, am dormit aici nopti intregi, nu este corect ce fac. Primarul sa ia masuri. Am venit de aseara sa iau alimentele si stau sa le iau pana se inchide pentru ca trebuie sa le luam. 350 de lei pe care ii iau pensie ii dau pe pastilele de inima”, ne spune o beneficiară.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială spun că fiecare beneficiar va primi câte două cutii, iar în ceea ce priveşte cantitatea de produse aceasta este mai mică faţă de anul trecut.

 

“Nu sunt injumatatite, sunt doua cutii. Au venit deja facute cutiile, nu le-am facut noi. Sunt 4 kilograme de ulei, zahar 4 kilograme, 6 kilograme de faina, 6 kilograme de malai, paste fainoase doua pungi, cutiile cu conserve de porc8 cutii, conserve de carne de vita 6 cutii si pateu de ficat 10 cutii a cate 200 de grame cutia. Nimeni nu a umblat in acele pachete, ele sunt sigilate, fiecare persoana care primeste pachetele poate sa mearga afara sa vada ce este in ele. Nimeni nu a injumatatit nimic. Este intr-adevar o cantitate mai mica fata de anul trecut, anul trecut au fost 17 kilograme de faina, anul acesta sunt doua 6 kilograme”, a declarat Cristina Mraz, director eexcutiv SPLAS Petroşani.

“Am venit pe la ora 8 pentru ca nu pot sa stau toata noaptea aici ca altfel ajung la urgenta. Nu am reusit sa iau inca alimentele, acum s-a mai facut inca o lista si sa vedem ce o sa mai fie. Ne sunt de folos aceste alimente dar nu trebuia sa ne taie din ratie daca am primit cupoanele de la posta. Toata lumea este nemultumita dar acum nu mai avem unde sa mai mergem”, spune o altă persoană.

“Asteptam de la ora 8 si asteptam mult si bine pentru ca nu avem ce sa facem. Ne sunt de folos, ne pare bine ca le luam ca anul acesta au prins bine, nu stim ce va fi de la anul. Poate ajuta Dumnezeu sa fie bine si la anul”, spune o bătrână.

Beneficiarii sunt sfătuiţi să nu se aşeze la uşă din timpul nopţii sau să întocmească diferite liste de ordine. Cu toţii îşi vor primi pachetele.

 

“O fac pentru ca doresc acest lucru pentru ca nimeni nu ii pune sa stea de noaptea la coada. Au facut o lista, de dimineata s-au impartit niste bonuri pentru ca nu putem sa dam la 500 de persoane, vom distribui alimente pana la ora 15-30 pentru ca trebuie sa ne facem stocul, trebuie sa numaram aceste cupoane si nu putem sa stam toata ziua aici”, a mai declarat Cristina Mraz.

 

Programul de distribuire a alimentelor europene este de luni până vineri între orele 8.30-15.30.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.