.Index Actualitate

Au început simulările naţionale

simulare-bacElevii claselor a XI-a şi a XII-a au intrat în febra examenului de bacalaureat. Aceştia au susţinut primele probe din cadrul simulării naţionale. Probele de foc au început la limba şi literatura română.

“A fost relativ usor. Au fost subiecte medii, nu ma asteptam sa cada Luceafarul dar a fost bine am stiut. Este bine venita aceasta simulare dar ar mai fi binevenita si una daca s-ar mai face in luna mai ca sa sti ce sa mai pui la punct si ce sa mai inveti. Acum ma astept sa iau opt sau noua”, spune un elev de clasa a XII-a.

“A fost usor. Nu ma asteptam sa fie chiar asa, ma asteptam sa fie mai greu mai ales ca a fost Luceafarul. M-am pus sa fac caracterizarea unui personaj. Proba de gramatica a fost destul de usoara chiar daca noi la liceu nu prea facem gramatica si ne bazam pe cat mai multe comentarii. A trebuit sa lungesc si sa dezvolt foarte mult ideile. Mi se pare inutila aceasta simulare in clasa a XI-a pentru ca ar trebui sa fie in clasa a XII-a”, spune un elev al clasei a XI-a.

Simulările vor continua la susţinerea probei la limba maternă, iar miercuri elevii vor susţine examenul la proba obligatorie a profilului.

Ministerul Educatiei organizeaza astfel pentru al doilea an consecutiv simulari nationale ale examenelor de Bacalaureat. Ministerul explica faptul ca scopul simularilor este sa ii obisnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen si sa optimizeze rezultatele copiilor.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.