.Index Actualitate

Autostrăzile micșorează distanțele și măresc zona de influență economică

Autostrăzile micșorează distanțele și măresc zona de influență economică. Acesta este raționamentul pentru care Deva va avea nod de autostradă. Infrastructura rutieră este esențială pentru dezvoltarea economică a zonelor. În județul Hunedoara se circulă pe câțiva kilometri de autostradă, iar Deva va avea și nod de autostradă.

”Necesitatea investiției a apărut în urma dezvoltării locale, generate de construcția autostrăzilor. Astfel, prezența unei căi rapide de transport a încurajat dezvoltarea economică a zonelor traversate și a condus la valori de trafic suplimentare. Implementarea acestui proiect va contribui la dezvoltarea social-econimică, inclus prin ”micșorarea distanțelor” și prin mărirea zonei de influență economică ”gravitațională” a orașelor mari asupra localităților mai mici ”satelitare””, arată Ministerul Transporturilor.

Acesta va fi realizat la Sântuhalm. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Rutiere a alocat peste două milioane de lei pentru un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic pentru realizarea a cinci noduri rutiere pe autostrada A1, Deva – Sibiu, şi unul pe A3.Valoarea contractului este de 2.165.317,50 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni. Banii provin din fonduri externe nerambursabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.